Estades formatives per 67 alumnes d’ESO: Projectes Singulars

El projecte facilita estades formatives d’alumnes d'ESO de vuit centres de Mataró a 76 empreses de la ciutat

Projectes Singulars

La sala d’actes de l’Institut Miquel Biada va acollir ahir l’acte de cloenda de l’11a edició dels Projectes Singulars. Es tracta d’una iniciativa per oferir suport als joves en els darrers cursos de l’ESO perquè trobin un espai educatiu adaptat a les seves necessitats amb un aprenentatge atractiu i que combini el treball escolar amb les estades formatives a empreses. Enguany Projectes Singulars ha facilitat que 67 alumnes de 4t curs d’ESO de vuit centres de secundària de Mataró hagin fet estades formatives a 76 empreses i entitats de la ciutat durant el curs escolar.

Concretament, enguany han participat en aquesta iniciativa estudiants de l’Institut Miquel Biada, Institut Josep Puig i Cadafalch, Institut Alexandre Satorras, Institut Thos i Codina, Institut Damià Campeny, Institut Laia l’Arquera, GEM i l’Escola Pia de Santa Anna. 

Una oportunitat

Durant les estades a les empreses l’alumnat té l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics sobre les tasques de la professió que està explorant, descobrir i adaptar-se a hàbits i valors relacionats amb el món laboral i informació de les diferents sortides professionals que ofereix la professió, etc. Entre les empreses i entitats col·laboradores s’hi troben perruqueries, entitats socials, escoles, bars i restaurants, botigues de diversos productes, guarderies i molt més.

Que continuïn estudiant

La iniciativa persegueix que els alumnes que hi participen es decideixin a acabar l’ESO i a continuar els seus estudis postobligatoris. A més, també s’afavoreix el possible procés de transició al món laboral dels joves participants amb uns bons resultats, gràcies al treball i la col·laboració de les empreses i entitats. 

Els projectes desenvolupats a la ciutat són fruït d’un conveni de col•laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró.