Fem la pública: promoure l'escola pública de ciutat

Neix aquesta iniciativa impulsada per famílies membres d'associacions de famílies de les escoles públiques per reforçar els valors transformadors que representa

Ciutat 2017/2018, escola germanes bertomeu

Ha nascut a la ciutat de Mataró la iniciativa Fem la Pública, una idea impulsada per famílies membres d'associacions de famílies de les escoles públiques de Mataró per promoure l'escola pública de la ciutat i reforçar els valors transformadors que aquesta representa. En definitiva, vol esdevenir un espai de trobada de les famílies que es comprometen a actuar de manera activa per una educació pública inclusiva, gratuïta i de qualitat a la ciutat de Mataró. Aquest grup ja compta amb la participació de diverses AMPA/AFA d'escoles de primària i bressol de la ciutat i esperen que, ben aviat, siguin totes les de Mataró que hi participin.

Amb un esperit local i visió reivindicativa, Fem la Pública desenvolupa les seves actuacions en diversos àmbits: cooperar i fer xarxa entre escoles, fomentar i difondre les escoles i els seus projectes singulars, així com les problemàtiques comunes i les propostes. Per últim, es proposa reivindicar i defensar el model d'escola pública catalana i el seu potencial com a motor transformador social.
Ciutat 2017/2018, escola angeleta ferrer

Treball coordinat

La iniciativa és una clara expressió de la necessitat de treballar de manera coordinada en la promoció i defensa de l'escola pública de la ciutat. Els seus impulsors tenen clar que rebre una educació de qualitat és un dret, una responsabilitat i una inversió de futur.