Un grup d’alumnes de Valldemia guanya la competició First Lego League

Durant 4 mesos van preparar un projecte sobre reducció de consum d’aigua a les optatives de Robòtica i Emprenedoria

VALLDEMIA

Waterbutton és el nou projecte d’un grup d’alumnes de 3r d'ESO de l'escola Maristes Valldemia de Mataró que ha obtingut el primer premi en la competició First Lego League. La competició es va celebrar el dissabte 10 de febrer a Barcelona i va comptar amb la participació de 19 equips de tot Catalunya. A més, van obtenir el premi per haver presentat el robot amb el millor comportament tecnològic, el qual va obtenir la millor puntuació en el joc de robòtica. L'empresa Aigües de Barcelona ha valorat molt positivament el seu projecte, per ser innovador i realitzable.

El seu pròxim objectiu és la final de Logronyo que se celebrarà en l’àmbit estatal i que acollirà a tots els equips que han participat en els diferents tornejos arreu d'Espanya.

El projecte Waterbutton

Aquests alumnes han estat preparant-se durant 4 mesos a les optatives de Robòtica i d'Emprenedoria per tal de presentar un projecte que investiga maneres de reduir el consum d'aigua a casa amb un sistema que han anomenat Waterbutton, que consta d'una aixeta que ajuda a controlar la temperatura i la quantitat d'aigua a través d'una aplicació mòbil i d'un sistema electrònic, hidràulic i mecànic per controlar el consum d'aigua.