Un perfil competencial de sortida per a l’alumnat

A Salesians inicien un projecte per ajudar a descobrir el perfil competencial de cada alumne

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 08 Febrer 2018 12:41

Ciutat 2017/2018, salesians
En el marc dels dies previs a la celebració de la festa de Sant Joan Bosco, el fundador dels Salesians, les escoles salesianes impulsen una campanya per donar a conèixer el seu nou projecte. Es tracta d’una aposta de tots els centres de Catalunya, per descobrir el model de persona i el perfil competencial de sortida per al seu alumnat.

Partint de l’acollida incondicional i l’acompanyament personalitzat de l’alumnat, el perfil es concreta en dotze competències bàsiques per educar persones emprenedores, responsables, autònomes, col·laboradores, creatives, crítiques, resolutives, obertes, resilients, comunicatives, enginyoses i compromeses.

Un model de creixement personal

Els educadors tenen la missió d’oferir una educació integral de qualitat, basada en els valors de l'Evangeli i el sistema educatiu de Don Bosco, buscant la formació de totes les dimensions de la persona. Aquestes s’expliciten a través de les dotze competències ja esmentades. En aquest procés educatiu, es proposa a cada jove un model de creixement personal per descobrir el projecte de vida.

Les escoles salesianes estan immerses en un procés per impulsar la innovació pedagògica que gira al voltant de la creació d’entorns potents d’aprenentatge per desenvolupar amb excel·lència les competències de l’alumnat a través de metodologies actives.