Cinc escoles de Mataró estalviaran per destinar recursos a la pobresa energètica

Reduiran els consums en electricitat, climatització i aigua durant el mes de febrer

  • Laia Mulà
  • Divendres, 02 Febrer 2018 12:35

Ciutat 2017, Escola Antonio Machado


Cinc escoles de Mataró s'han proposat aplicar durant el mes de febrer diferents mesures d’estalvi energètic amb la voluntat que es tradueixin en recursos econòmics per lluitar contra la pobresa energètica. Aquests centres són l'Escola Antonio Machado, l'Anxaneta, Les Aigües, el Tomàs Vinyas i, per últim, el Montserrat Solà. Es tracta d'un projecte amb dos objectius principals: sensibilitzar sobre les repercussions de l’excés de consum energètic davant els alumnes i la ciutadania aplicant bones pràctiques i, en segon lloc, aconseguir uns estalvis que tindran finalitat social.

La primera prova
Durant l’any passat, quatre equipaments municipals de Mataró van participar amb onze ajuntaments més a la 2a Marató d’estalvi energètic. Després dels bons resultats de la primera iniciativa, l’Ajuntament impulsa en solitari la nova campanya d’estalvi energètic, centrada només a les escoles. Cal destacar, però, que el 100% de l’estalvi que generin els centres participants es destinarà a combatre la pobresa energètica al municipi.

Anxaneta havana9

Com ho faran?

La idea és que les cinc escoles redueixin els consums en electricitat, climatització i aigua durant el mes de febrer, comparant el consum amb el dels últims tres anys (2015, 2016 i 2017). Per aconseguir-ho, es proposen fomentar les bones pràctiques de consum energètic buscant la implicació d’alumnes, professors i treballadors. Algunes d'aquestes pràctiques seran la reducció de les hores de climatització, l'apagada total dels llums quan no siguin necessaris, ajustar les cisternes dels inodors per reduir els litres d'aigües en tirar la cadena, etc. L’Ajuntament farà un control setmanal del consum d'energia i destinarà l’estalvi econòmic aconseguit a accions de lluita contra la pobresa energètica dels ciutadans de Mataró.