Un verkami per la immersió lingüística dels infants

La Fundació Didàctica Catalunya busca suport econòmic per impulsar un taller estable per a infants de Primària escolatizats a Mataró

  • Divendres, 22 Setembre 2017 14:16

Cursos d'immersió lingüística

La Fundació Didàctica Catalunya es proposa dur a terme un taller estable d'immersió lingüística per infants de primària procedents de famílies de diferents cultures durant el curs 2017-18. Aquests infants, escolaritzats a Mataró, podrien rebre un suport lingüístic a partir del 31 d'octubre i fins al 30 de juny de 2018. La prova pilot del projecte va tenir lloc durant l'estiu del 2017 amb la participació de 72 alumnes i va obtenir uns resultats que consideren molt satisfactoris. El verkami ofereix la possibilitat de donar des de 10 euros fins a 500, amb recompenses per cada tipus de donatiu. Demanen la col·laboració ciutadana per intentar reunir el màxim finançament possible a través de la pàgina web de la campanya de micromecenatge.
 

Mataró compta amb ciutadans provinents de 102 nacionalitats diferents i és una ciutat on es parlen més de 20 llengües diferents. Els nouvinguts sovint es troben amb dificultats d'aprenentatge de la llengua catalana per assolir el nivell habitual per a cada edat, sobretot per assolir-ne el grau d'expertesa. Per aquest motiu, la Fundació Didàctica Catalunya vol contribuir a canviar la dificultat lingüística i cultural per fomentar el desenvolupament idiomàtic d'infants i famílies d'altres països.

Volen reunir 12 mil euros

Aquest nou curs, el qual durarà 8 mesos, està pensat per organitzar-se en mòduls de 64 infants cada un. Segons informen, s'obriran tants mòduls com el finançament aconseguit permeti per tal d'acollir el màxim nombre d'infants. Calculen que, per a l'obertura d'un mòdul, es necessitaran 24 mil euros, 12 mil dels quals esperen obtenir d'aquest projecte de micromecenatge. La Fundació es fa responsable de la resta. Calculen també que per a cada nou mòdul caldrien 18 mil euros més.