Famílies i alumnes eviten que es precinti la Rural School Casa Nostra

L’Ajuntament demanarà autorització judicial per enderrocar el que considera “construccions il·legals”

  • Redacció
  • Dijous, 22 Juny 2017 17:48

Protesta escola rural

El cas de l’escola rural Casa Nostra situada a la finca de Can Gual, a les Cinc Sénies, ha entrat avui en una nova dimensió. L’Ajuntament ha intentat aquest dijous precintar el centre però s’ha trobat amb una concentració de mares, pares i alumnes que s’hi manifestaven en contra. La propietat, a més, no ha autoritzat el pas als treballadors municipals i ara l’Ajuntament haurà de demanar autorització judicial per accedir a les instal·lacions que considera “il·legals”.

La International Rural School Casa Nostra continua en peu de guerra contra el tancament anunciat i avui havia congregat la comunitat educativa per fer front a l’amenaça de precinte.

Segons l’Ajuntament, hi ha oberts dos expedients de disciplina urbanística per una sèrie de construccions sense llicència en una finca inclosa en el Pla Especial urbanístic de Masies i Cases Rurals. És per aquest motiu que l’administració local considera il·legals la cuina, la piscina i una sèrie de casetes de fusta, l’aparcament o els rètols de senyalització.

Segons l’Ajuntament “Aquestes instal·lacions i edificacions no es poden legalitzar, per la qual cosa s’ha requerit als propietaris mitjançant diferents decrets el seu enderroc, així com el cessament de l’activitat de centre educatiu fins a disposar dels permisos pertinents”.  Sempre segons l’Ajuntament, actualment s’està tramitant el canvi d’ús de la finca per desenvolupar-hi activitats educatives, sempre que es compleixin tots els requisits normatius que siguin pertinents pel que fa als espais i instal·lacions utilitzades.