Festa rodona per celebrar 10 anys del Maria-Mercè Marçal

La comunitat educativa de l’escola omple el Teatre Monumental de música, teatre i cinema

  • Redacció
  • Dilluns, 15 Maig 2017 09:53

La festa del Maria-Mercè Marçal

Dimecres 10 de maig l’Escola Pública Maria-Mercè Marçal va celebrar l’acte central del seu desè aniversari. L’escola del barri del Camí de la Serra té com un dels seus eixos transversals les arts escèniques. Cada curs escolar tots els nivells de l’escola preparen una obra de teatre des dels més petits i  que culmina quan els alumnes de 5è fan una adaptació de la Cantània de l’any corresponent i els de 6è produeixen els seus curts. Les obres connecten la vida escolar amb les festes que se celebren a la ciutat, condueixen l’any lectiu i donen oportunitats de col·laboració entre els diferents cicles.

Per millorar aquest treball l’escola ha adaptat una sala polivalent com a teatre comptant amb la col·laboració dels pares i la supervisió dels serveis tècnics de l’Ajuntament. Però per representar “Un pastís molt especial pel Maria-Mercè Marçal” calia disposar de l’incomparable marc del Monumental i així acollir en dos torns els 500 alumnes de l’escola i les seves famílies. L’obra es basa en una cantata musicada per Antoni Miralpeix i els textos de les cançons i de l’obra han estat escrits per mestres de l’escola. Una obra coral interpretada amb música en directe que repassava els trets característics de l’escola i el sentiment de comunitat que vol tenir com a referent.

A la sortida i entre riures i alguna llàgrima els participants es van emplaçar a la propera trobada que serà una caminada al Parc Forestal programada per l’11 de juny.