El districte TecnoCampus vol ser un pol de creixement

Presenten el Pla Estratègic 2022 identificant quatre àmbits estratègics d'actuació en els anys vinents

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dijous, 11 Maig 2017 13:42

Ciutat 2017, tecnocampus-postgraus

El nou Pla Estratègic 2022 del TecnoCampus, que va ser aprovat pel Patronat i pel Ple Municipal, recull l'estratègia que seguirà en diversos àmbits de treball al llarg dels pròxims anys. El document estableix els quatre grans àmbits d'actuació proposats: un model acadèmic de qualitat fortament professionalitzador, evolucionar el model de parc cap al districte TecnoCampus, consolidar-lo com a motor d'innovació i desenvolupament econòmic del territori i, per últim, garantir un model de finançament d'organització coherent amb els reptes de futur.

Aquests quatre àmbits es tradueixen en 95 accions concretes a desenvolupar, incloses en el Pla Estratègic.

Un procés participatiu amb 126 implicats

La roda de premsa de presentació del Pla ha comptat amb la presència de l'alcalde, David Bote, la regidora de Promoció Econòmica i Innovació i Presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, i el director general, Jaume Teodoro. Segons Teodoro, el Pla ha estat elaborat al llarg de cinc mesos “escoltant moltes opinions diferents”. Concretament, el procés participatiu ha implicat 126 persones: experts, membres del govern municipal, de la Universitat Pompeu Fabra, del Patronat del TecnoCampus, professorat i alumnes, entre d'altres.

El TecnoCampus no vol créixer, sinó consolidar

Segons va expressar Guillén a la roda de premsa, la voluntat no és la d'augmentar el nombre d'estudiants, que ara ja supera els 3.000, sinó aconseguir un punt d'equilibri del parc per ser econòmicament i físicament sostenibles. “Som un centre singular i l'hem de consolidar”, va concloure.

Especials 2017, tecnocampus-illes

El pas de parc a districte

Segons va expressar Dolors Guillén, el parc és exitós i atractiu i, per aquest motiu, “hem de tenir present la seva expansió” cap al districte TecnoCampus. L'evolució es preveu amb accions com la creació d'espais per a la indústria 4.0 o la dinamització de l'espai marítim amb el suport del centre. A més, un dels temes que tenen presents en el plantejament del districte TecnoCampus és la creació d'una residència d'estudiants que potenciï la internacionalització: “encara no tenim l'espai però és un tema que està sobre la taula”, confessava Guillén.