900 infants del Maresme ja se serveixen el menjar a l’escola

‘Servim-nos com a casa’ és el projecte per fomentar els bons hàbits alimentaris i l'autonomia en el menjador escolar

Servim-nos - menjadors escolars

Transformar els menjadors escolars en espais per adquirir bons hàbits alimentaris és la iniciativa de l’empresa 7 i TRIA que aquest curs 2016-2017 ja funciona amb èxit amb 7.000 alumnes d’una trentena de centres de Catalunya. El projecte educatiu ‘Servim-nos com a casa’ busca donar autonomia als infants perquè assumeixin responsabilitats en el menjador escolar servint-se el dinar com farien a casa seva.

Tres centres de la comarca ja hi participen
Al Maresme el projecte arriba fins ara a un total de 893 alumnes de les escoles El Cim de Teià, El Pi Gros situat a Sant Cebrià de Vallalta i Fabra i La Serreta d’Alella. La iniciativa funciona amb èxit en totes les escoles en què s’aplica i compta amb diversos equips de monitors i de cuina que els orienten i ajuden, així com amb el suport de l’escola i la família.

Servim-nos - menjadors escolars

També millora la cohesió de grup i les relacions socials

El projecte es fonamenta en el fet que els nens i nenes se serveixen a si mateixos o entre ells en l’espai del menjador perquè l’àpat sigui un espai d’aprenentatge, convivència i participació on els nens i nenes són els actors de l’acció educativa. D’aquesta manera els infants augmenten el seu benestar emocional perquè guanyen autonomia i fomenten la cohesió de grup i la relació amb els companys.  

Pedagogia invisible
‘Servim-nos com a casa’ neix de les propostes del document ‘Acompanyar els àpats dels infants. Consells per a menjadors escolars i per a les famílies’ publicat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya que van ser recollides i treballades per l’empresa 7 i TRIA. La pedagogia invisible és el mètode a partir del qual es treballa de manera implícita els actes, procediments i actituds quotidianes que comporten l’aprenentatge.