Els mateixos grups de P3 i tres més de primer d’ESO

Comença la preinscripció amb la gran novetat de l’IES Les Cinc Sénies, dos grups més al Laia l’Arquera i una sola línia a l’Angeleta Ferrer

  • Redacció
  • Dimarts, 21 Març 2017 17:41

Ciutat 2013, Torre Llauder

Aquest dijous, dia 23, arrenca la preinscripció escolar i ho fa amb el mateix nombre de grups de P-3 a la ciutat, tot i la davallada demogràfica i tres grups nous de Primer d’ESO. Se'n creen tres al nou IES Les Cinc Sénies, el Laia l'Arquera amplia amb dos més i en perden un, per la baixada de ràtios, Satorras i Thos i Codina. L’institut ubicat al Pla d’en Boet aprofitarà part de les instal·lacions de l’escola Torre Llauder –per a postobligatòria, concretament– ja que l’Angeleta Ferrer ja estrenarà el seu nou edifici. Precisament el Departament manté com a oferta educativa una sola línia en la nova escola i només després d’una alta demanda podria estudiar obrir un segon grup. 

Una altra de les novetats per a aquest curs 2017-18 serà la reducció de les ràtios en els centres considerats “d’alta complexitat”. A l’ESO hi haurà 30 alumnes per classe amb excepcions de 27, mentre que a P3 les ràtios seran de 25 excepte en certes excepcions on hi haurà 22 alumnes per classe.

Novetats a les llistes d’espera
El procediment de preinscripció d'enguany modifica el funcionament de les llistes d'espera. Si fins ara, un alumne no entrava a les seves primeres opcions, i per exemple, acabava matriculat a la tercera o a la quarta preferència, la seva preinscripció només era vàlida per mantenir-se a la llista d'espera de la primera opció. A partir d'enguany, en canvi, s'amplia i formarà part de totes les llistes d'espera, de manera que hi haurà més possibilitats de recol·locar-se un cop es publiquin les vacants. Pel que fa a les vacants, precisament aquest curs vinent també s'incorpora una novetat. A l'inici de curs, cada centre haurà de publicar la llista de nous alumnes i informar de les places lliures que han quedat al llarg del curs.