La PEM demana un calendari concret per la construcció del nou institut

Celebra el nou centre però posa sobre a taula la resta de reivindicacions pendents amb Serveis Territorials

  • Redacció
  • Dimarts, 07 Març 2017 10:21

plataforma educació

La Plataforma en Defensa de l'Educació de Mataró saluda l'anunci de posada en funcionament del nou institut Les Cinc Sénies a Rocafonda a partir de setembre però demana "un compromís temporal per la seva construcció". La PEM assegura que "els mòduls són una solució temporal que ha de tenir una data clara de caducitat" i demana un calendari i les partides pressupostàries necessàries en aquest sentit. La PEM qualifica el nou centre de "petit pas necessari" i subratlla que "és una oportunitat per a desenvolupar un projecte pedagògic potent, amb metodologies renovades que puguin engrescar alumnes i famílies". En el mateix comunicat assegura que el nou centre ha de ser "un projecte que dignifiqui el barri i no només un equipament públic més". En aquest sentit també veuen amb bons ulls que segueixi el mètode de comunitats d'aprenentatge per cobrir en aquest vessant pedagògic tota l'escolarització obligatòria.

La PEM demana, a més del calendari concret, que "el projecte del nou institut sigui compartit, explicat i participat per la comunitat educativa amb importància de l'entorn proper" i també "que neixi amb vincles clars amb entitats de prestigi en el món de la renovació pedagògica".

Les altres reivindicacions
En el mateix comunicat, la PEM recorda als Serveis Territorials del Departament la resta de reivindicacions pendents sense les quals, asseguren, "l'acord sobre el nou institut queda en poca cosa". És aquí on tornen a posar sobre la taula la reducció de ràtios a infantil i primària, no tancar línies a escoles públiques de la ciutat, la segona línia de l'Angeleta Ferrer en el seu nou edifici, el nou edifici pel Joan Coromines, els instituts-escola o un pla integral per impulsar la formació professionalitzadora.