Cinc centres se sumen al programa Escola Nova 21

La iniciativa vol impulsar un canvi a les escoles a través de la innovació pedagògica

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dijous, 06 Octubre 2016 12:22

Ciutat 2014/2015, escola nova 21
Cinc centres educatius de Mataró s’han sumat al programa d’innovació educativa Escola Nova 21. Així, l’Àngela Bransuela, el Germanes Bartomeu, el Montserrat Solà, l’escola GEM i l’institut Puig i Cadafalch s’incorporen a aquesta xarxa de prop de 600 centres catalans que han de posar les bases per transformar el sistema escolar i estendre un nou model educatiu, que prepari als alumnes per a la vida real, ajudant-los a formar-se en l'àmbit cognitiu, social i ètic.

Creació de xarxes

Un grup de 25 centres de Catalunya van impulsar el programa, que té per objectiu la creació de xarxes que comparteixin coneixements, experiències i orientació per al canvi i la creació d’un nou paradigma educatiu basat en les competències. El programa, que tindrà una durada de tres anys, servirà de base per a anar eixamplant les bases de nous projectes educatius.

L’Àngela Bransuela, el Germanes Bartomeu, el Montserrat Solà,
l’escola GEM i l’institut Puig i Cadafalch hi són presents

El 68 per cent dels centres que hi participaran són públics, mentre que un 32 per cent formen part de la xarxa d’escoles concertades. D’aquest percentatge, un 60 per cent dels centres pertanyen a l’educació primària i el 40 per cent restant a la secundària.
La iniciativa està impulsada des del Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i l’Obra Social la Caixa, però compta també amb la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, la Federació d’Associacions de Pares i Mares i la Xarxa d’Instituts Innovadors de la UAB.