Unanimitat per demanar a Ensenyament reduir la ràtio d’alumnes de P3 a totes les escoles

El consistori també reclama que s'obri una línia de primer a l'escola Joan Coromines abans de la preinscripció

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 18 Març 2016 10:43

Escola Motnse Solà

L'Ajuntament demana, en bloc, que la planificació escolar del pròxim curs s'adapti a les necessitats de la ciutat i reclamen al Departament d'Ensenyament que redueixi la ràtio d'alumnes a P3 a totes les escoles de la ciutat i no només a cinc centres, com planteja el Govern. El regidor d'Ensenyament de Mataró, Miquel Àngel Vadell (PSC), i els portaveus municipals de CiU, ERC, Volem, C’s, PP, CUP i ICV-EUiA, han volgut donar visibilitat a la unitat del consistori en aquest afer i han comparegut plegats per fer aquesta reivindicació. Paral·lelament, l'Ajuntament ha fet arribar una carta consensuada per tots els grups municipals a la Direcció dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Maresme-Vallès Oriental.

Els regidors de Mataró celebren que finalment el Departament hagi decidit no tancar cap grup de P3, però lamenta que la reducció de la ràtio només estigui prevista en cinc centres de la ciutat i no de manera "generalitzada". Des de l'Ajuntament es vol que la reducció afecti a tots els centres "per garantir la qualitat educativa" i en especial als "entorns d’alta complexitat".

Segons l'Ajuntament de Mataró, la ciutat es troba entre les ciutats amb més alts índexs d’atur juvenil i fracàs escolar. "Com a representants de la ciutat hem d’afrontar els reptes que suposa donar solucions a aquesta complexitat social, no només circumscrita a determinats entorns sinó que ha afectat amplis sectors de la nostra ciutadania", explica l'escrit adreçat a Ensenyament.

Un nou grup de primer

D'altra banda, la reivindicació de l'Ajuntament de Mataró aposta també per l'obertura d’una nova línia a 1r de primària a l’Escola Joan Coromines abans que s’iniciï el procés de preinscripció. Aquest grup, defensa el consistori, és "del tot indispensable per tal de reduir la pressió demogràfica a les aules de les escoles de la ciutat en aquest nivell educatiu".

Segons els grups municipals, "deixar aquesta decisió per a després de la preinscripció, tal com se’ns ha dit, posa a les famílies en una situació de desconeixement que forçosament ha d’afectar les seves decisions". També exigeixen "planificar de manera immediata l’increment de les línies escolars d’ESO que faran falta a Mataró en els propers cursos".