"Sóc Anxaneta. 50 anys d'escola", nova exposició a l'Ateneu

Fins al 10 d'abril, un repàs per la història de l'escola

  • Marta Gómez // Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 04 Març 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, cartell anxaneta

L'escola Anxaneta de Mataró està d'aniversari. Des de l'inici d'aquest curs escolar, al setembre, no han parat de fer celebracions. De fet, 50 anys són suficients per fer-ne una gran festa i per aquest mes de març han decidit commemorar el que va ser el llegat de l'escola. Ho han fet amb una exposició fotogràfica que s'inaugura aquest mateix divendres, dia 4 de març i que s'allargarà fins al pròxim dia 10 d'abril. L'exposició, que rep el nom de "Sóc Anxaneta. 50 anys d'escola" s'estableix a l'Ateneu de la Fundació Iluro i repassa la trajectòria del centre i la seva història.

Més enllà de la pròpia exposició l'escola segueix preparant altres actes perquè els alumnes puguin conèixer la "revolució pedagògica" de l'Anxaneta de fa 50 anys.

50 anys de mèrits

L'escola Anxaneta es va posar en marxa el 4 d'octubre de 1965 a través de la iniciativa privada d'algunes famílies. Des dels inicis ja es va situar com una alternativa pedagògica a la ciutat i de seguida va formar part del moviment de renovació pedagògica que van iniciar mestres, associacions i escoltes al voltant de l'Associació de Mestres Rosa Sensat.