Ipads, l'eina per descobrir els colors

L’escola GEM desenvolupa un projecte innovador per treballar els colors amb les noves tecnologies que presentarà al congrés ITworldEdu la setmana vinent

  • Mireia Biel // Foto: cedida
  • Dijous, 03 Març 2016 11:43

Ciutat 2014/2015, ipads pe3-gem

Des dels laboratoris d’experiències fins a les pantalles dels Ipads. I entremig, un ventall enorme d’activitats per treballar, en aquest cas, el món dels colors. Els alumnes de parvulari de l’escola GEM han incorporat els Ipads a la rutina de l’aula i els han convertit en noves eines d’aprenentatge gràcies a un projecte anomenat ‘Tots els colors amb l’Ipad’.

Els nens i nenes fan servir els Ipads per “descobrir el món que hi ha fora”, detalla Carla Casas, mestra del centre. “Els recursos de l’aula ens van quedar curts i vam considerar que aquest projecte podia ser una eina complementària a les altres activitats”, reconeix. Per això han dissenyat ‘Tots els colors amb l'Ipad’, que compta amb cinc activitats amb les quals es treballen els colors amb eines interactives com els codis QR, el detector de veu del buscador de Google, la càmera, el treball cooperatiu o una aplicació amb dibuixos.

gem

Renovació del projecte educatiu

La incorporació a l’aula de les noves tecnologies en general i de projectes com aquest en particular, fa que “se’ls obri tot un món a través d’una pantalla”. Però, a més a més, com afirma Casas, “aconsegueix que els seus aprenentatges siguin molt més significatius i vivencials, a més a més de connectats a la realitat que els envolta”. Per tant, en paraules de Casas, “ajuda a convertir els conceptes abstractes en elements quotidians”.

La iniciativa s’emmarca en un projecte que apunta cap a “l’actualització i renovació del projecte educatiu engegat ara fa quatre anys”, tal com explica la directora del GEM, Mònica Geronès, i que fa dos anys es va traslladar a l’etapa d’educació infantil. Durant el parvulari, “intentem treballar de forma molt globalitzada tots els coneixements, amb projectes i partint de la multiplicitat d’intel·ligències dels alumnes”. Aquesta és una filosofia que el centre pretén desenvolupar encara més els propers cursos, amb l’objectiu de “donar pas a un paradigma educatiu que incorpori les tecnologies com eines educatives, elimini les assignatures i treballi per projectes”.

Educació i tecnologia

El projecte sortirà de les aules la setmana vinent per ser presentat al congrés educatiu IT World EDU, que se celebra el proper 7 de març, una iniciativa derivada del Mobile World Congress. La directora del GEM, Mònica Geronès, assegura que “es tracta d’un reconeixement a la tasca que s’està duent al centre” i confia que servirà per tirar endavant noves idees vinculades a l’educació i les noves tecnologies.