Un centenar d'alumnes del Satorras expulsats per reivindicar fer Carnestoltes

Es van negar a fer classe després de l'hora del pati i se'ls ha notificat la sanció per cinc dies

  • Redacció
  • Dilluns, 29 Febrer 2016 10:13

El pati del Satorras

Un centenar d'alumnes d'ESO i Batxillerat de l'Institut Alexandre Satorras han rebut la notificació de la seva expulsió per cinc dies. El motiu és una protesta el passat 5 de febrer pel fet que el centre no celebrés el Carnestoltes. L'acció va consistir en una concentració amb els alumnes asseguts al final de l'hora del pati del centre i la negativa, tot i la insistència dels professors, a tornar a fer classe quan ja era horari lectiu. La denúncia per part de l'Associació d'Estudiants del Satorras es va fer viral a través de les xarxes socials i el malestar ha anat en augment en rebre, els alumnes, la notificació d'expulsió per cinc dies. El centre no es manifesta, de moment, ja que la seva directora Fina Buil es troba de viatge però la pressió de mares i pares ha deixat sense efecte l'expulsió, congelada.

Aquest tipus de protestes o assentades s'han repetit històricament en aquest i altres centres. El Satorras no va programar la festa de Carnestoltes que anys enrere sí que se celebrava i segons la direcció aquest fet es va anunciar a inicis de curs. Tot i això els estudiants van recollir signatures per demanar que sí que se celebrés i van programar aquesta protesta de forma reivindicativa. La convocatòria demanava que els alumnes vestissin de color vermell com a mostra d'adhesió a la protesta i segons la versió dels alumnes alguns professors van fer fotografies a aquells que secundaven cromàticament l'acció. Després de l'asseguda, la negativa a tornar a classe va ser el que va motivar les sancions d'expulsió per cinc dies aplicada però encara no executada.

Segons la versió dels alumnes, "mai no van obligar a ningú a quedar-se, que els altres estudiants s’hi quedaven en solidaritat i complicitat i que els van intentar protegir de les amenaces dels professors" i asseguren que un cop al vestíbul del centre "uns professors els convidaven a anar a classe i els altres a marxar expulsats". En el seu comunicat l'AES assegura que "els alumnes van fer una actuació en tot moment pacífica".