L’Ajuntament, en contra del nou model de contractació de menjadors escolars

La Junta de Portaveus considera que “el projecte va en contra de les petites i mitjanes empreses del sector”

  • Redacció
  • Dimarts, 16 Febrer 2016 10:36

menjadors escolars

L’Ajuntament rebutja el nou model de contractació de menjadors escolars de la Generalitat de Catalunya. La Junta de Portaveus del passat 1 de febrer així ho va decidir gràcies als vots del PSC, d’ERC, la CUP, Ciutadans i PPC. El text aprovat considera que el nou projecte beneficia les grans empreses de subministrament d’aliments a escoles, mentre que “va en contra de les petites i mitjanes empreses del sector”.

La Generalitat de Catalunya tira endavant un nou model de contractació de menjadors escolars que, a parer de l’Ajuntament, no és just. La declaració institucional aprovada per la Junta de Portaveus rebutja l’Acord Marc del servei de menjador en centres públics de titularitat del Departament d’Ensenyament i deixa de banda “les comunitats educatives, les AMPES i els Consells Escolars”, que no poden tenir un paper en la selecció.

El text també denuncia que les grans empreses que tindran accés al projecte “presentaran ofertes centrades exclusivament en el preu i deixant de banda l’oferta educativa que la gestió d’un menjador ha de tenir”. En conseqüència, el nou model “posa en qüestió el caràcter educatiu dels menjadors”, segons la declaració, i exclou les petites i mitjanes empreses.