Tres línies de P3 es podrien tancar el curs vinent

Els Serveis Territorials no fan cas de les peticions de planificació escolar

  • Marta Gómez i Anna Aluart
  • Divendres, 05 Febrer 2016 11:29

Ple de febrer

Els Serveis Territorials de la Generalitat no fan cas de les peticions de planificació escolar de Mataró i van anunciar ahir que tenen la intenció de tancar tres línies de P3. Més enllà d’aquest tancament de línies, Serveis Territorials també assegurava que no faria l’institut-escola demanat des del Consell Escolar de Mataró per a l’escola Àngela Bransuela i que, de les quatre línies previstes per obrir a primer d’ESO que Mataró també havia sol·licitat per al curs vinent, dues seran en barracons. Poc després de conèixer la notícia diferents partits polítics es van mobilitzar i van emetre un comunicat conjunt, que després es va votar com a proposta de resolució i per unanimitat en el Ple Municipal. Després d’exposar el text conjunt per part de tots els grups municipals, va prendre la paraula l’AMPA del CEIP Cirera que va exposar la seva situació amb dos grups de P5 superant la ràtio de nens per aula i va reclamar seguir lluitant per una “política educativa de qualitat”.

Les línies de P3 afectades serien a les escoles de Cirera, Rocafona i Tomàs Viñas. Les quatre noves línies d'ESO s'obririen als instituts Thos i Codina, Satorras, Laia l'Arquera i Puig i Cadafalch.

Cirera Ple Municipal P3

L’acord per part de tots els grups és que “no es tanqui cap línia de P3 a Mataró” i que es redueixi la ràtio de nens per classe, que “s’incrementi una línia de primer de primària a l’escola Joan Coromines, restituint la que es va tancar contradient les decisions del consistori (i el Parlament)” i que “l’augment dels 4-5 grups d’ESO sigui a centres de titularitat pública, garantint una bona qualitat educativa i els equipaments necessaris”. Recordem que Mataró ja havia fet arribar als Serveis Territorials una proposta en què reclamaven baixar les ràtios de P3 sense tancar cap grup, obrir 5 grups més de secundària i la creació d’un institut-escola. 

La Plataforma en Defensa de l'Educació de Mataró es va manifestar amb el mateix text minuts abans que comencés el Ple Municipal del mes de febrer.