Reivindiquen la ILP d’educació en una marxa de Mataró a Barcelona

El dissabte 19 també sortiran dues columnes més, de Sabadell i Sant Vicenç dels Horts, en defensa de l’habitatge i el treball

  • Redacció / Fotos: cedides
  • Dilluns, 14 Setembre 2015 11:34

Manifestació retallades educació3

L’educació, el treball i l’habitatge faran sentir la seva veu en ‘Les ILP en marxa, el poble mana’, una marxa a tres bandes el dissabte 19 a la tarda. Mataró veurà sortir la columna que defensa l’educació, que anirà de Mataró a Badalona en tren primer i que l’endemà seguirà a peu fins a Pla de Palau, a Barcelona, on es reuniran amb les altres columnes per denunciar el desmantellament dels serveis públics i les dificultats vinculades a l’habitatge i al mercat laboral.

Segons un dels col·lectius de la ILP d’Educació, Ramon Font, cal tirar endavant aquesta iniciativa legislativa popular perquè “el poder està utilitzant l’educació com a instrument per reproduir les desigualtats socials i fer que els rics siguin més rics i els pobres més pobres”. En el cas de Mataró, Font va assegurar que és intolerable que “un 50 per cent de l’alumnat mataroní estigui escolaritzat a la concertada” i considera que es tracta d’una estratègia per “separar classes socials”.

La PAC, “recuperar l’essència”

La roda de premsa també va servir per presentar la Plataforma d’Afectats per la Crisi, una mena d’escissió de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que vol ajudar els més perjudicats per la crisi econòmica. Alfons Morales i Mercedes Murillo van explicar la nova iniciativa, que busca allunyar-se de la PAH perquè l’organització “ha patit una deriva amb pretensions polítiques”. La plataforma no busca visibilitat pública, sinó que vol “fer acompanyament i acollida” i ocupar-se de negociar lloguers socials, fer tràmits i orientar els afectats. Segons han detallat, ja han atès un centenar de persones i calculen que en un any rebran prop de 240 afectats.