Cloenda del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola

L'acte va tenir lloc al Tecnocampus, el passat dijous dia 26

  • Redacció
  • Dijous, 03 Juliol 2014 12:32

Ciutat 2013, Emprenedoria projecte cultura 1

L’Auditori del TecnoCampus va acollir el passat dia 26 el Plenari del projecte pilot ‘Cultura Emprenedora a l’Escola 2013-2014’, que va servir de cloenda de la iniciativa per al curs finalitzat. Tres escoles de Mataró han participat aquest any en el projecte, destinat a fomentar l’esperit emprenedor entre els més joves.
 
A l’acte es va presentar la ponència ‘La creativitat com a actiu de l’emprenedoria’, a càrrec de Pep Torres, inventor, emprenedor i director del Museu dels Invents i les Idees de Barcelona, i es van mostrar els resultats de l’avaluació del projecte durant aquest curs. Tant els municipis participants, com els equips directius de les escoles, el professorat, les famílies i l’alumnat van valorar positivament l’experiència.

El regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró, Pere Galbany, i el diputat delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Joan Roca, van obrir la jornada, que va tancar el regidor de Promoció de Ciutat Miquel Rey.
 
El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, integra els continguts de les diferents matèries a partir d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes, la venda en una fira o mercat local i la sol·licitud d’un microcrèdit. La Diputació de Barcelona impulsa el projecte, que enguany ha comptat amb la participació de 31 municipis de la província i 53 escoles (amb 2196 alumnes).

A Mataró, es desenvolupa amb el suport de l’Ajuntament i de la Fundació TecnoCampus. Aquest ha estat el tercer any que escolars de Mataró fan de petits emprenedors. Les 3 escoles participants han creat 6 cooperatives amb els alumnes de 6è curs.

Les escoles Peramàs, La Llàntia i Àngela Bransuela han participat en aquest programa de creació de petites cooperatives als propis centres

Així, l’Escola La Llàntia ha creat les cooperatives Espress i Xprite, l’Àngela Bransuela les empreses Supercoopex i Cooperativation i el Josep Manuel Peramàs les cooperatives Coopetots i Euromás. El passat 1 de juny els alumnes van poder vendre els productes artesans que havien elaborat a la Fireta de Primavera, i posteriorment han fet donació a una entitat sense ànim de lucre d’un percentatge dels beneficis, en un exercici de responsabilitat social. Les entitats triades han estat: Associació Familiars Alzheimer Maresme, Taller d’Idees, Protectora d’Animals de Mataró, Maresme Oncològic, L’Hora Violeta, i La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.
 
Mataró és una ciutat capdavantera en cooperativisme amb més de 140 anys d’història. Com a novetat, el projecte pilot ha comptat aquest curs amb la col·laboració de la Fundació Unió de Cooperadors, i en concret del seu president, Àngel Puig, que ha fet xerrades als centres escolars de la ciutat que han participat en la iniciativa.

Ciutat 2013, la llantia