Doble premi Baldiri i Reixac per a dues escoles de Mataró

Les Aigües i un professor de Els Tarongers reben el guardó de la Fundació Lluïs Carulla

  • Redacció
  • Dimecres, 04 Juny 2014 14:08

Premis Baldiri i Reixach
 

La Fundació Lluïs Carulla ha concedit dos premis Baldiri i Reixac a dos centres escolars de la ciutat, el CEA de Les Aigües i l’EA Els Tarongers. El passat 28 de maig les escoles van rebre els seus premis de mans de la mateixa Consellera d’Educació Irene Rigau al Palau de Pedralbes de Barcelona.

En el cas de Les Aigües el centre ha rebut un premi valorat en 3.300 en reconeixement a la seva capacitat d’oferir a cada un dels infants i joves “la possibilitat de desplegar totes les seves potencialitats, utilitzant metodologies comunicatives adaptades a les diferents particularitats”. Els Premis Baldiri Reixac premien en genèric “L’ús elevat de la llengua catalana”.

Estudi per no catalanoparlants

En el cas dels Tarongers, el premi guanyat dotat amb 4.000 euros, ha anat a parar al mestre Francesc Iglesias en la categoria adreçada als mestres, per un ‘Estudi, recerca, assaig pedagògic o experiència didàctica pel treball’ al seu programa ‘Català inicial + Alfabetització. Una experiència d’alfabetització d’adults en català’. El jurat el destaca per estar enfocat als adults que no són catalanoparlants