La Politècnica de Mataró celebra el seu 30è aniversari amb un documental

L'acte de commemoració va comptar amb els quatre alcaldes de la democràcia de la ciutat

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 02 Desembre 2013 11:57

30 anys EUPMT

L'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT) va commemorar el passat divendres al vespre el seu 30è aniversari. Durant l'acte es va repassar la trajectòria d'aquesta escola, que va suposar l'arribada dels estudis universitaris a Mataró i el punt de partida a partir del qual es va anar gestant el que ara es coneix com a TecnoCampus Mataró-Maresme.

L'EUPMT va néixer el 1979 i ha arribat al 2013 amb més de 2.000 estudiants, segons va explicar el president de la Fundació TecnoCampus, Miquel Rey. Durant l'acte, Rey va posar en valor la feina feta durant aquests 30 anys per superar moments difícils, com la baixada d'estudiants que la va situar en uns 700 els alumnes cap als anys 90. Malgrat això, va afirmar que el centre va saber sortir d'aquestes situacions difícils i avui compta amb més de 2.000 estudiants. A més, afirmava que estan "obligats a retornar" tot el que s'ha donat al Tecnocampus i ha celebrat que aquesta escola ofereix uns estudis que la situen "a la primera línia".

L'acte també va servir per retre homenatge a les persones que han estat al capdavant de l'EUPMT com a directors o gerents i del TecnoCampus com a presidents o directors generals. Tots ells, també els alcaldes, van rebre el fermall institucional del centre, obra del joier mataroní Txè Aymat. Tots els assistents a l'acte també van rebre com a recordatori una litografia numerada feta especialment per a l'ocasió pel pintor mataroní Ricard Jordà.

30 anys EUPMT Alcaldes

30 anys de Mataró

Els inicis de l'escola es remunten a la vinculació amb l'Institut Politècnic Miquel Biada, del que n'era veí en els seus primers anys de vida. Precisament, aquesta història i trajectòria es va poder seguir en la commemoració amb la projecció del documental '30 anys de l'EUPMT: del Miquel Biada al TecnoCampus'. L'obra recull 25 testimonis que expliquen l'evolució del centre. El seu autor, Joan Safont, explica que "no és només la història d'una universitat sinó també la història dels últims 30 anys de Mataró". El documental compta amb els testimonis dels quatre alcaldes de la democràcia de la ciutat, que van ser presents a l'acte, i de les persones que van participar en el naixement del centre. El treball mostra "una ciutat inquieta que va saber crear estructures per generar feina, riquesa i coneixement", explica el director. Safont defineix el TecnoCampus actual com "un pol d'atracció d'estudiants, empreses, coneixement i recerca". El documental s'editarà en DVD i s'emetrà per l'emissora local m1tv.