Iniciativa aposta per mantenir les línies de P3 a les escoles

El grup polític veu en la davallada demogràfica l'oportunitat de reduir progressivament el nombre d’alumnes per aula

  • Berta Seijo
  • Dimecres, 23 Octubre 2013 11:35

ICV

ICV-EUiA ha aprofitat que el govern municipal tot just ha engegat un procés participatiu per tal de definir quin és el seu posicionament envers el mapa escolar de Mataró per aquest curs. A grans trets, l’objectiu d’aquest grup polític és el de la millora de la qualitat de l’ensenyament, “repte que només es pot assolir si hi ha consens entre partits i es du a terme una planificació consensuada”.

En primer lloc, Iniciativa aposta per la no reducció de línies de P3 que ha presentat el govern, i està a favor d’aprofitar la davallada demogràfica per tirar endavant una progressiva reducció del nombre d’alumnes per aula. Les ràtios actuals es troben al voltant dels 25 estudiants per classe, lluny de les considerades idònies a la resta de països europeus.

D’altra banda, ICV-EUiA també proposa incloure en el mapa escolar itineraris que permetin desplaçaments segurs dels infants que siguin escolaritzats en centres allunyats del seu domicili. A més a més, veu imprescindible el disseny de polítiques de suport a projectes educatius singulars d’alta qualitat, i l’ampliació de les línies de primer d’ESO a certes zones de la ciutat com Rocafonda o Cerdanyola.