Cedeixen part d’una finca de les Cinc Sènies per l’hort escolar del Montserrat Solà

La família propietària de Can Floriach facilitarà l’aprenentatge dels alumnes ‘in situ’

  • Redacció
  • Dimarts, 01 Octubre 2013 00:00

Firma Ganduxer-Montserrat Solà

La finca de Can Floriach és una de les més extenses de les Cinc Sènies i té activitat agrícola sobretot relacionada amb el cultiu de patata. Ara, aquest terreny propietat de la família Ganduixer Floriach tindrà uns nous jornalers per treballar una petita part de la propietat: els alumnes del Montserrat Solà. Aquest dilluns s’ha signat l’acord per cinc anys entre el director de l’escola Ricard Aymerich i el propietari de la finca i també de l’hotel Atenea Port Mataró, l’empresari Mariano Ganduxer. Aquest terreny que queda a uns 400 metres del centre escolar servirà d’hort escolar pels “grans” del Montserrat Solà, alumnes de quart, cinquè i sisè de primària que hi desenvoluparan aquesta peculiar activitat educativa.

L’hort escolar a Can Floriach serà un suport a les activitats educatives de l'escola a través del qual els nens podran obtenir coneixements tan variats com el medi social i cultural, les competències lingüístiques, les matemàtiques, la història i l'educació física, entre d'altres, a més de valors i actituds més transversals que seran bàsics en la seva vida d'adults.

Mariano Ganduxer va celebrar l’acord “perquè permetrà que els alumnes de l’escola coneguin el cicle del que mengen, aprenguin a plantar, llaurar i cuidar un hort, l’agricultura aproxima la gent a les seves arrels tant físiques com espirituals”. En la mateixa línia el director de l’escola Montserrat Solà celebrava que “una escola que se sent del barri pugui estar present en un espai com les Cinc Sènies, l’únic que queda agrícola tant a prop de la ciutat”.