Les proves de selectivitat s'inicien amb Llengua castellana

Un total de 30.250 estudiants comencen aquest dimarts les proves d'accés a la universitat

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 11 Juny 2013 12:38

Selectivitat 2013

Un total de 30.250 estudiants han començat avui dimarts les proves d'accés a la universitat (PAU). Les PAU es divideixen en dues fases, una general amb cinc exàmens obligatoris i una d'específica, que és voluntària tant per als que han cursat Batxillerat com per als que provenen de cicles formatiu.

El primer examen ha estat aquest matí el de Llengua castellana i literatura. A l'opció 'A' els esperava un fragment del conte 'Los Jefes', de Mario Vargas Llosa, i a la 'B' un article del filòsof José Antonio Marina titulat 'La Motivación' que el diari 'La Vanguardia' va publicar el 8 d'octubre de 2011. A les onze ja ha començat el de Llengua catalana i literatura completant la primera jornada. Seguiran, segons la via que hagin estudiat, Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials i Ciències de la terra i medi ambient.

Selectivitat 2013

En total hi haurà 151 tribunals examinadors en centres d'educació secundària i edificis universitaris. A Mataró, per exemple, a més de diversos centres, el TecnoCampus acollirà les proves de selectivitat d’alguns centres de la ciutat i la resta de la comarca.

Els estudiants podran conèixer les notes a partir del 28 de juny a Internet i l'1 de juliol als seus centres.