12 alumnes mataronins a la final de 'Joves i Conducció'

Escola Pia Santa Anna, Maristes Valldemia i Miquel Biada col·loquen alumnes com a finalistes del concurs de seguretat viària

  • Redacció / ACPG
  • Divendres, 07 Juny 2013 13:54

Joves i Conducció

L'Escola Pia Santa Anna, Valldemia i l'Institut Miquel Biada situen alumnes com a finalistes en la sisena edició del concurs 'Joves i Conducció' de seguretat viària que organitzen el RACC, l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta (ACPG) i el Servei Català de Trànsit.

Nagore Celada Briongos i Marta Romeu Queralt de 3r d’ESO D de l’Escola Pia Santa Anna i David Igual Rosado, Anna Eguiluz Ferrer i Gerard Roura Banus de 2n de batxillerat B de Maristes Valldemia han arribat a la final del concurs Joves i Conducció en la categoria de vídeos. Per la seva banda, Andrea Rodríguez, Isal Triadó i el Guillem Turmo, també de l’Escola Pia Santa Anna, són candidats a guanyar en la categoria de millor foto. Per últim, Mireia Vidal Nonell, Carla Morata Pera i Judit Reina Jiménez de 2n de batxillerat C de Maristes Valldemia i Ikram Bensarghin Achouba de l’INS Miquel Biada, batallen pel premi al millor relat.

Més enllà dels alumnes a títol individual, dues classes de Maristes Valldemia -2n de batxillerat B i C- són candidates a guanyar el premi d'un viatge a Futuroscope per a la millor classe. Per la seva banda, també s’entrega un premi al professor més motivador, que podria anar a parar a un altre mataroní, Albert Cocera, també de Maristes Valldemia, que és finalista juntament amb la bergadana Judit Lucas.

El Premi Joves i Conducció és un concurs de relats, fotografies i vídeos, adreçat als joves de 13 a 18 anys, al voltant de les activitats que el RACC proposa sobre la seguretat viària i l’assignatura “Educació per a la ciutadania”. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el proper dilluns 17 de juny a la seu del Departament d'Interior.

Els Vídeos finalistes

"Si has begut o consumit drogues, no condueixis" de David Igual, Anna Eguiluz i Gerard Roura dels Maristes Valldemia de Mataró, 2n Batxillerat B
{youtube}0_AJbWGg4_8{/youtube}

"No insisteixis" de Nagore Celada i Marta Romeu, de l’Escola Pia Santa Anna Mataró, 3r ESO D
{youtube}1xTaCVNBQQw{/youtube}

Els relats finalistes

"Camirrei" de Mireia Vidal, Carla Morata i Judit Reina de 2n de batxillerat C de Maristes Valldemia
LLEGEIX-LO AQUÍ

"Fil de llum" d'Ikram Bensarghin de l'Institut Miquel Biada
LLEGEIX-LO AQUÍ

Èxit mataroní
El Premi Joves i Conducció tanca l’edició amb un èxit de participació, 1.926 alumnes han participat aquest any, gairebé el doble respecte a la darrera edició. En total, més de 130 escoles d’una seixantena de municipis de Catalunya, Balears i País Valencià han participat amb 640 fotografies, 450 relats i 176 vídeos.