No escolaritzaran els seus fills com a mesura de pressió

Confien encara en una rectificació del Departament d’Ensenyament a qui acusen de “atemptat a l’educació pública”

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dimarts, 04 Juny 2013 11:56

Coromines Roda de premsa

No es rendeixen, tot al contrari. Les famílies que han quedat fora del Joan Coromines després de l’assignació de places i l’AFA del centre van fer pinya dilluns en una roda de premsa multitudinària en la que van anunciar que seguiran reclamant fins el proper setembre la reobertura de la segona línia escolar. “Tenim raó i ens sentim estafats per la Consellera, el que està fent el Departament és un atemptat a l’educació pública ja que augmenten la ràtio de les escoles concertades i les places que ens assignen comporten recórrer 20 quilòmetres al dia de mitjana quan hi ha prou demanda per obrir la línia del Coromines” explicava Ivan San Antonio, de les famílies afectades. Gran part de les 17 famílies excloses, van anunciar, no matricularan o no escolaritzaran els seus fills com a mesura de pressió al Departament.

El període de matriculació comença el proper dia 10.

Segons les dades oferides, hi ha 41 infants que han de cursar P3 el curs que ve que no tenen plaça i el diferencial entre places d’ensenyament públic i privat del centre és de 25 a 325. Davant aquest fet l’AFA del Coromines dubta dels governants.

“Tenim motius per dubtar seriosament que les persones implicades en la decisió del tancament de la línia de P3 del Coromines hagin actuat de forma imparcial i objectiva”

L'AFA assenyala directament el director dels Serveis Territorials. Critiquen també la Consellera Rigau i fan una crida a la “unitat de tots els centres públics de Mataró perquè s’uneixin per evitar aquestes situacions i no perdin temps enfrontant-se uns amb altres”.

La decisió de no escolaritzar els nens exclosos és un pas més en la pressió perquè la Consellera acati la moció aprovada pel Parlament de Catalunya: “de no fer-ho estaria fent un frau democràtic de primer ordre” segons San Antonio. El cas també es tramita a través de pressió política de partits polítics com el PSC, ICV-EUiA, la CUP i ERC, amb recursos d’alçada o amb la demanda d’intervenció del Síndic de Greuges.