Coromines: ‘Match ball’ al Parlament

La cambra debat avui una proposta de resolució que obligaria el govern a reobrir la segona línia

  • Redacció
  • Dijous, 16 Maig 2013 09:47

Parlament

La lluita per la reobertura de la segona línia escolar suprimida al Joan Coromines afronta aquesta tarda el que podria ser el darrer ‘match ball’. Aquesta “pilota de partit” arriba a la cambra catalana de la mà d’una proposta de resolució que presenta el PSC i que rebrà el suport anunciat del PPC, ICV-EUiA i s’espera que també de la CUP i Ciutadans. El text de la resolució recull les dades de pre-inscripció al centre de Mataró i a les escoles públiques per reclamar la reobertura de la línia que el Departament va eliminar de l’oferta en base a les previsions demogràfiques.

Fins a última hora de la tarda seguiran els contactes i pressions dels grups i també de les famílies del Coromines perquè les dues esmenes presentades a la resolució no prosperin i la moció es pugui aprovar.

El paper d’ERC

En aquest punt, la clau que pot fer que el Coromines recuperi la segona línia –pel que les 19 famílies que l’han posat en primera opció s’hi podrien matricular, a més d’alguna de les que han quedat fora del Solà i l’Anxaneta– recau en Esquerra Republicana. El partit que lidera Oriol Junqueras ha presentat una esmena a la resolució que els partits que li donen suport esperen que retiri per deixar sola a Convergència i Unió i obligar el govern a apostar per la segona línia.

En aquest sentit, ahir les famílies del Coromines es van reunir amb els representants locals d’ERC. La diputada del PSC Alícia Romero confiava ahir en què els republicans modifiquin la seva postura inicial, retirin les esmenes i donin suport –n’hi podria haver prou amb una abstenció– a la proposta presentada. El resultat, aquest vespre al Parlament.