La Mostra Eureka! trasllada els treballs a Internet

El grup de treball i la biblioteca Pompeu Fabra dissenyen un catàleg virtual de consulta

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 07 Maig 2013 11:04

Fira Eureka

La quarta edició de la Mostra de Treballs de Recerca d’Humanitats i Ciències Socials Eureka! va tornar a marcar un nou èxit de participació, amb un total de 17 treballs mostrats. La novetat, enguany, és la possibilitat de consultar els treballs de recerca on-line gràcies al catàleg de consulta dissenyat conjuntament pel grup de treball i la biblioteca Pompeu Fabra.

La Pompeu Fabra, seu de la mostra anual, i el grup de treball Eureka! han unit esforços i han traslladat la mostra a Internet. La web de la biblioteca pública recollirà un espai amb un catàleg virtual que permetrà la consulta de tots els treballs presentats al certamen en aquests quatre anys. 

La nova opció es va fer pública divendres passat, durant la quarta Mostra Eureka! de treballs de recerca d’Humanitats i Ciències Socials. Fins a disset treballs van ser presentats, alguns de forma oral i d’altres en format vídeo. Així, es van poder conèixer treballs vinculats al món de la comunicació, la moda i el cinema, a l’imaginari literari de Tolkien i Ruiz Zafón, així com propostes lligades a la història mataronina i nacional i iniciatives relacionades amb aspectes socials com la polèmica sobre el rebuig de la transfusió de sang dels testimonis de Jehovà. Montserrat Gurrera, directora del Centre de Recursos Pedagògics, i Pere Galbany, regidor d’Ensenyament van presidir l’acte.

Record a Dani Camps
Joan Pedrola, coordinador del grup de treball Eureka! va reivindicar la importància d’actes com aquest per donar a conèixer aquells temes que preocupen i que són objecte d’estudi. Així mateix, Pedrola va voler retre homenatge a un dels creadors i professors vinculats al grup Eureka!, Dani Camps, desaparegut el desembre del 2012.