EL 54 PER CENT DEL PETIT COMERÇ DE MATARÓ NEGA QUE EL MATARÓ PARC HAGI TINGUT UN IMPACTE NEGATIU SOB

L'IMPEM (Institut Municipal de Promoció Econòmica) va presentar, ahir, l'estudi elaborat per l'empresa "Bloc d'Idees" referent a l'impacte del Mataró Parc sobre el comerç de la ciutat.

Ara fa un any, coincidint amb la inauguració de Mataró Parc, es van fer sentir les protestes d'un important sector del petit comerç de Mataró que temia pels danys que aquesta gran superfície els hi podria ocasionar. A un any vista, una enquesta elaborada a partir del testimoni de 500 botiguers, ha fet palès que l'impacte d'aquest complex comercial no ha incidit tan negativament sobre el petit comerç com es vaticinava en un principi.

Els comerciants que, segons l'estudi de "Bloc d'Idees", han resultat més perjudicats per la posada en marxa del centre comercial són, principalment, els propietaris de botigues de roba i tèxtil. També les botigues del ram de l'alimentació han fet sentir una enèrgica queixa. Val a dir però, que el sector alimentari mataroní ja fa temps que conviu amb el "Carrefour", l'antic "Pryca" de cabrera. Això pot haver fet que, en aquest cas, la competència s'hagi traslladat a un àmbit diferent, el de les mateixes grans superfícies.

De totes maneres, la proporció dels comerços que afirmen haver perdut clients a causa del Mataró Parc, no arriba a la meitat. Només un 1% dels botiguers es mostra indiferent i la resta, el 54%, manifesta no haver perdut clients.

L'enquesta prova que "Mataró Parc" ha estat un pol d'atracció de gent de tota la comarca, sobretot de gent jove que afirma preferir els grans centres comercials enlloc del petit comerç. Les dades ho confirmen, el 36% dels clients del "Mataró Parc" són menors de 24 anys.

Entre els atributs més ben valorats del complex comercial, hi trobem la varietat, l'aparcament i l'amplitud. D'altra banda, el que més molesta als seus usuaris és la concentració de persones i els accessos al centre.

Tot i que són molt pocs els comerciants que adopten mesures per combatre la competència, la majoria dels botiguers auguren un futur millor.

El que més es valora del comerç del centre és la varietat i el tracte. Els aspectes menys apreciats són l'aparcament i, altra vegada, la concentració de persones.

L'enquesta també revela que el 70% dels clients de Mataró Parc no són residents a Mataró. Així, es confirma que el complex comercial ha atret molta gent de les rodalies i, en canvi, no ha pres tants clients del petit comerç de Mataró.