L'atur baixa el juny al Maresme

Mataró també s'abona al descens, del que només s'escapen quatre municipis

  • Redacció
  • Dilluns, 16 Juliol 2018 13:45

Maresme 2014/2015, atur maresme

Tornen a baixar les xifres d'atur al Maresme i, en aquesta ocasió, la quantitat de pesones que han abandonat la llista de demandants d'ocupació és força significativa: gairebé 1.000. Segons l'anàlisi de les dades que ha fet l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el descens ha estat generalitzat a tots els sectors econòmics i només 4 dels 30 municipis del Maresme han registrat lleugers increments en el nombre de persones aturades.

El mes de juny deixa al Maresme 23.442 persones aturades, 989 menys que el mes anterior. En termes percentuals, la disminució de l'atur ha estat del 4,05% i se n'han beneficiat tots els sectors econòmics, tots els grups d'edat i els dos sexes, si bé com ja és habitual, el descens ha tingut major incidència entre el col·lectiu masculí (5,83%) que entre el femení (2,74%). De fet, l'atur maresmenc està força feminitzat. Del total de persones inscrites com a demandants de feina el 58,41% són dones.

En el cas de Mataró baixa l'atur en 283 persones, un 3,20 per cent. Al finalitzar la primera meitat d'any a Mataró hi ha 8,571 persones aturades, amb una taxa del 14,04 per cent. En comparació un any enrere el descens és de 668 persones, un 7,23 per cent menys. 

Només quatre augments

Pel que fa als sectors econòmics, tots registren descensos que oscil·len entre el 2,68% de la indústria i el 6,51% de l'agricultura. La disminució a la construcció se situa en el 4,35% i als serveis arriba al 4,25%. D'altra banda, en el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) el descens ha estat del 3,78%.

Pel que fa al comportament dels 30 municipis de la comarca, només 4 han registrat lleugers increments. Es tracta d'Arenys de Munt, Cabrils, Caldes d'Estrac i Tiana. Malgrat de Mar i Santa Susanna són les poblacions on el descens percentual de l'atur ha estat més intens. En el primer cas del 10,77% i en el segon del 10,19%.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: