La indústria tèxtil remunta

Segons dades del 2016 el tèxtil genera un terç de l'ocupació industrial de la comarca i ja és el tercer any consecutiu que registra un augment en el nombre d'ocupats

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 22 Maig 2017 00:00

Tèxtil

L'informe sobre la situació laboral de les indústries tèxtils al Maresme, elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, mostra un augment en l'ocupació de la indústria tèxtil en els últims 3 anys. L'augment de l'any passat, però, és el més lleu dels darrers anys: una crescuda del 0,58%. Aquestes dades es contraposen amb la davallada de la contractació d'empleats en el conjunt del sector industrial, que ha caigut en un 5,82%.

El tèxtil es va recuperant progressivament de la gran davallada viscuda en el nombre de contractacions durant la crisi econòmica del 2008. Actualment compten amb 6.031 llocs de treball, un 84.6% dels quals són assalariats i la resta autònoms. Tot i això, encara falta molt camí per recórrer per assolir les dades prèvies al 2008.

El tèxtil guanya importància en el sector industrial del Maresme

Un 33% de l'ocupació industrial de la comarca pertany a les empreses d'indústria tèxtil, un percentatge que en el darrer any ha crescut quasi un punt. Per aquest motiu, el pes del tèxtil en el sector industrial maresmenc és cada vegada més gran.

Ciutat 2013, escola textil 1
Líders en facturació
Segons dades del Registre Mercantil, les indústries tèxtils actualment ocupen el primer lloc de la comarca en relació a la facturació, que suposa quasi el 14% del total facturat pel sector. A més, en el conjunt de la demarcació de Barcelona, la facturació de les empreses tèxtils supera el 23%.

Més afectades per procediments de regulació d'ocupació
Per contra, dels 7 procediments de regulació d'ocupació comunicats l'any passat per indústries del Maresme, 4 corresponen a empreses del sector tèxtil i afecten quasi mig miler de persones.