L'atur baixa menys que els dos últims novembres

Mataró manté la taxa en un 17,81 i un cert estancament en l'evolució interanual a la baixa

  • Redacció
  • Dilluns, 12 Desembre 2016 11:36

Argentona 2014/2015, argentona-atur

El mes de novembre ha passat deixant Mataró en unes dades d'atur molt similars a les que tenia en tancar l'octubre. Durant el penúltim mes de l'any es va registrar una ínfima rebaixa de 8 persones en la xifra d'aturats, fet que pràcticament no ha mogut una taxa que se situa en el 17,81 per cent. És una estadística manifestament pitjor que la registrada els novembres del 2014 i 2015, amb baixades de 177 i 142 persones respectivament. D'aquesta manera s'alenteix el ritme a la baixa de l'atur registrat i la variació interanual és més feble que la provincial, segons les dades que facilita l'Observatori del Mercat de Treball de l'Ajuntament de Mataró.

Tot i que 8 mataronins han trobat feina, el novembre no es pot considerar com un bon mes a efectes de l'ocupació. S'ha de dir que no és un període de tendències clares i dels darrers nou anys, l'atur ha pujat en quatre i ha baixat en cinc a la capital del Maresme. Aquest 2016, però, ha estat un mes de tendència alcista a nivells generals. A finals de novembre es registren un total de 10.670 aturats a Mataró. La taxa mataronina s'equipara quasi per complet amb l'espanyola –17,80 per cent– però es manté molt més alta que la catalana, del 13,27 o la maresmenca del 14,95.

Taxa singularment alta
Aquesta taxa disparada segueix sent la rèmora i la gran característica de la desocupació mataronina. Mataró segueix més d'un punt percentual per sobre de les següents ciutats metropolitanes amb més atur com Santa Coloma o Terrassa. És en la variació interanual, que ara s'ha frenat una mica, on la ciutat dibuixa una tendència a la baixa millor que ciutats com Granollers, l'Hospitalet i Sant Boi.