2015: Primer pas per a la fusió de Cetemmsa

Passaria a formar par d’un ens superior que aglutinaria tots els centres similars

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 02 Gener 2015 00:00

Ciutat 2014/2015 Cetemsa

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va anunciar dilluns que la primera fase del procés de fusió dels sis grans centres tecnològics catalans finalitzarà el primer trimestre de 2015. El nou centre, sota el paraigua de la fundació Alira, estarà integrat inicialment per Barcelona Digital, Ascamm, Cetemmsa i el CTM, i gradualment s’hi incorporarà Barcelona Media i Leitat. Puig va inaugurar les noves instal·lacions del CTM de Manresa, de més de 8.000 metres quadrats, i va destacar que l’objectiu de la fusió és “guanyar dimensió, evitar duplicitats i millorar l’eficiència”, però “en cap cas anirà en detriment de la direcció operativa dels centres i de les seves especialitats tècniques”. Segons Puig, però, es tracta en aquests moments d’un procés “irreversible”.Cetemmsa, el centre tecnològic ubicat al Parc TecnoCampus Mataró-Maresme passaria a formar part així d’un ens superior que aglutinaria tots els centres similars en objectius, funcionament i dimensions.

De fet, el conseller d’Empresa i Ocupació creu que aquesta fusió pretén “guanyar dimensió per evitar duplicitats, millorar l’eficàcia i eficiència dels sistemes de transferència tecnològica, sondejar millor els recursos i clarificar les especificitats sectorials i territorials de la indústria”. Per aconseguir-ho, va dir Puig, “requereix una direcció global compartida”, però ha especificat que “això no va en detriment de la direcció operativa de cada centre, de les seves especialitats tècniques i dels consells assessors territorials”.

El govern vol fusionar sis centres tecnològics per “guanyar dimensió
i millorar l’eficàcia i l’eficiència”

Amb la integració, que no culminarà del tot fins al 2016, la Generalitat ja s’ha compromès a incrementar els recursos públics a la futura Alira. Dels 10 milions d’euros que es reparteixen aquest any, s’incrementarà fins als 15 milions d’euros l’any que ve i els 20 milions el 2016, segons va anunciar el conseller Puig en la signatura del conveni de fusió. Actualment, els sis centres tecnològics facturen prop de 60 milions d’euros en projectes d’innovació en cadascun dels seus àmbits sectorials i l’objectiu és arribar als 100 milions el 2016 i multiplicar per quatre la xifra el 2020.

En el seu discurs, Puig també va afirmar que d’aquí a un temps “podrem analitzar el 2014 com l’any de l’inici de la recuperació econòmica d’una manera clara i decidida” i, segons ell, “ho hem de dir amb prudència i no tant escepticisme”.

Ciutat 2014/2015 Cetemsa 2