Oliveres defensa distribuir el treball per sortir de la crisi

Va obrir el 3er Cicle de Conferències sobre Economia al TCM

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dijous, 06 Novembre 2014 00:00

Ciutat 2014/2015, Arcadi Oliveres-TCM

El professor d’Economia Aplicada a la UAB Arcadi Oliveres encarna una de les mirades més crítiques sobre el sistema econòmic actual. Ho va demostrar a Mataró en la conferència que obria el 3er Cicle de Conferències sobre Economia, que organitza l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus.
Oliveras va criticar la inacció dels governs des de l’atac a la lliura esterlina per part de l’especulador George Soros a principi dels anys 90, cosa que va abonar el terreny, al seu entendre, per a la crisi actual, que segons va dir, té un origen financer.

Oliveres va destacar que el repartiment del treball pot ser una eina útil per reduir la taxa d’atur, igual que el reconeixement salarial de les persones que cuiden persones dependents o el foment del cooperativisme. Per aconseguir recursos, va reclamar que es persegueixi el frau fiscal, que segons va dir es concentra en les grans empreses i en les grans fortunes. I en la part de la despesa del pressupost públic, va demanar la racionalització de la despesa militar.

El Cicle de Conferències sobre Economia continua dijous que ve, dia 12, amb la conferència del Dr. Jordi Catalan, catedràtic d’Història Econòmica de la Universitat de Barcelona. El 26 de novembre serà el torn deJavier Sanjulian, professor lector de Pensament Econòmic també de la UB i el tancarà l’exconseller Antoni Castells, catedràtic d’Hisenda pública de la mateixa universitat el 3 de desembre.