Diferents recursos judicials impedeixen l’inici de les obres del Corte Inglés

L’operador manté la voluntat d’implantar-se però ho vol fer amb plena seguretat jurídica

  • Redacció
  • Dilluns, 13 Octubre 2014 16:45

El Corte Inglés
 

El Corte Inglés manté la voluntat d’implantar-se a Mataró. L’operador comercial, però, no iniciarà les obres fins que tingui la plena seguretat jurídica que cap resolució judicial pot anul·lar el planejament urbanístic de tota la zona. Aquesta és la premissa clara que fa que es mantingui hivernat l’inici de les obres de les grans superfícies, ja que segueixen vigents recursos presentats contra tota la tramitació. Concretament hi ha recursos presentats per part de l’Assemblea Pagesa del Maresme i l’Associació de Propietaris i Afectats de la Ronda Barceló, a més d’altres a títol particular. L’empresa recorda que “Hi ha resolucions judicials pendents que poden anul·lar el conjunt del planejament urbanístic de la zona” i no mourà fitxa fins que aquesta situació s’acabi i el planejament urbanístic sigui ferm. L’Alcalde Joan Mora va afirmar al Tot Mataró que els recursos presentats estaven en línia de resoldre’s.

El Corte Inglés recorda que ja ha invertit més de 25 milions en la seva arribada a la ciutat i que “la voluntat d’obrir un gran magatzem a Mataró es remunta a final de la darrera dècada del segle passat”. Tot i això, surt al pas de les declaracions de l’Alcalde on assegurava que tenia “via lliure” per iniciar les obres per explicar que no ho farà mentre jurídicament es pugui aturar el procés urbanístic de la seva arribada.

L’impost, “injust i discriminatori”
Respecte de les informacions que apuntaven que era l’Impost sobre Grans Establiments Comercials el que demorava l’arribada de l’empresa a la ciutat, El Corte Inglés apunta que aquest tribut és “injust i discriminatori” i així ho ha fet constar a la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Mataró. Sempre segons l’empresa “tenint en compte les característiques del  futur centre a Mataró i el contingut actual d’aquest impost, la rendibilitat seria negativa des del primer moment perquè suposaria un pagament, només per aquest motiu, de més d’un milió d’euros anuals”.