Declaren nul un contracte de compra d'accions de Bankia i l'obliga a retornar els diners invertits

Considera que l'entitat va faltar a la veritat sobre la seva solvència ja que es trobava en situació de fallida

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 05 Setembre 2014 13:31

Jutjats edifici

El Jutjat de Primera Instància número 8 de Mataró ha declarat la nul·litat d'un contracte de compra d'accions de Bankia i obliga l'entitat a retornar als clients els diners invertits i els seus interessos. L'advocat Joan Mach Beltran considera que aquesta resolució obre una via a tots els afectats perquè puguin recuperar la seva inversió.

Aquesta sentència, que data del 29 de juliol passat, és la segona que dicta un Jutjat de Primera Instància de Mataró contra Bankia i l'obliga a restituir el preu pagat en accions. La resolució judicial considera provat que en el procés de comercialització i venda de les accions, l'entitat va ocultar als clients informació essencial en relació a la seva solvència i la veritable situació patrimonial de Bankia, així com realitzar una publicitat enganyosa als mitjans de comunicació i als fullets informatius que es repartien en les seves oficines. L'entitat declarava guanys i un gran actiu patrimonial, quan en realitat tenia pèrdues i es trobava en situació de fallida en el moment de sortir a Borsa.

Obrar amb foscor

La sentència també apunta que "és un fet públic i notori" que Bankia va sortir a Borsa el 19 de juliol de 2011 i va ser suspesa en la seva cotització per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el 25 de maig de 2012 a petició de la mateixa entitat. També assenyala que l'entitat va rebre una injecció de diners públics de 23.465 milions d'euros. En el text se subratlla, per tant, que l'entitat "va obrar amb foscor i anteposant els seus propis interessos als dels seus clients, amb ocultació dels riscos de la insolvència en la qual es trobava i fent partícips forçosos els clients d'aquesta insolvència".