Més premis per Verkami

Verkami és "crowdfunding", una nova manera de finançar nous projectes

  • Redacció
  • Divendres, 20 Setembre 2013 12:46

Ciutat, Verkami

L’empresa mataronina Verkami és un dels cinc guanyadors en la categoria e-Culture&Tourism dels premis World Summit Award a la creativitat dels continguts digitals. Els responsables dels premis destaquen que Verkami “és la plataforma de micromecenatge líder tant a Espanya com a Europa pel que fa a projectes culturals i creatius” per atorgar-li aquest reconeixement, juntament amb quatre empreses més de França, l’Índia, Uganda i Sèrbia.

‘Verkami’ és el primer portal web d’Espanya de “crowdfunding”, o el que és el mateix, micromecenatge. El web funciona d’intermediari entre uns creadors que busquen finançament per materialitzar les seves idees, i un públic, convertit en mecenes, que, a canvi d’apostar per aquests nous projectes i realitzar aportacions, rep recompenses exclusives. El portal funciona com a termòmetre per esbrinar l’interès real del públic sobre determinades propostes.

El funcionament del portal és molt senzill. Primer, es té una idea. Un cop desenvolupada, es fa partícep a ‘Verkami’ que allò es vol tirar endavant, a més de deixar molt clars tres aspectes: el primer, quin és l’objectiu de finançament (és a dir, la quantitat de diners que el creador necessita recaptar per tirar endavant el projecte), el segon, determinar el nombre d’aportacions i l’import de cadascuna (poden ser de 5 a 5000 euros), i el tercer, especificar les recompenses que s’oferiran als mecenes, com productes o serveis relacionats amb la proposta.