Obre a Mataró la segona acceleradora per a empreses joves

Felip Puig dóna el tret de sortida a un nou servei que preveu impulsar fins 25 companyies d'un màxim de cinc anys de vida

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 28 Juny 2013 10:34

Signatura de la nova acceleradora d'empreses

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va donar el tret de sortida a la segona acceleradora d'empreses que posa en marxa la Generalitat. Després d'uns mesos de proves a Girona, el TecnoCampus Mataró-Maresme es converteix en seu d'una nova Start-up Catalonia. Es tracta d'un servei global amb l'objectiu d'impulsar i ajudar a promoure empreses joves -de fins a cinc anys- que ja comptin amb un producte o servei al mercat i en les que s'hi detectin potencialitats, oportunitats de creixement i de creació de llocs de treball. Es preveu donar servei a 25 empreses. El Govern té programada l'obertura de dues acceleradores més aquest 2013, al centre EsadeCreapolis de Sant Cugat i una altra al Baix Llobregat.

L’objectiu del Govern és tenir en marxa fins a vuit acceleradores d'empreses l'any 2014. La previsió és obrir les altres quatre a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals, cobrint així bona part del territori català. Cada centre donarà servei a unes 25 empreses, que rebran assessorament d'experts i els proporcionaran eines per garantir-ne el creixement. Així, la previsió és que les vuit acceleradores que hi haurà en marxa el 2014 donin suport a 200 projectes empresarials.

Objectiu: 800 nous llocs de treball

L'objectiu es que es puguin generar 800 nous llocs de treball, que la facturació d'aquestes empreses creixi fins a un 50% i que s'hagin internacionalitzat. El conseller Felip Puig va explicar que el rerefons d'aquest projecte és fomentar que la iniciativa privada pugui oferir noves oportunitats en el mercat laboral ja que, ha recordat, "en molts anys no podrà fer-ho l'administració pública". Sobre els objectiu de l'acceleradora sobre les empreses, Puig insisteix en que la internacionalització no ha de ser una aposta "conjuntural" de les empreses, sinó permanent.