Objectiu: dinamitzar el tèxtil

Una trentena d’empresaris del sector tèxtil es reuneixen al TecnoCampus

  • Redacció
  • Dimecres, 05 Juny 2013 14:39

Asegema Tèxtil, Paulí Aluart

Una trentena d’empresaris del sector tèxtil van participar el 29 de maig al TecnoCampus en la reunió inicial per engegar iniciatives de dinamització del sector. El projecte l’impulsen a la comarca la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme i ASEGEMA, amb la col·laboració de la FAGEM i amb el suport de Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El projecte té per objectiu posar les bases d’un projecte d’impuls del sector i en especial, dels tallers de confecció i auxiliars.

“Les empreses del sector que han sobreviscut és perquè han fet els deures. Ara hem de ser protagonistes del procés de reindustrialització”,va apuntar el president del TecnoCampus i regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey. El president d’ASEGEMA, Paulí Aluart, va destacar que hi ha possibilitats reals de retorn de produccions que amb la crisi i l’obertura aranzelària van marxar cap a l’Àsia.

Aluart va assenyalar que des de llavors hi ha hagut una reducció del 50 per cent de les empreses de gènere de punt de la comarca, i va afegir que la proximitat al consumidor pot ser una gran oportunitat en el moment en què la demanda interna millori. “Els darrers anys moltes grans distribuïdores han fabricat fora, en alguns casos en condicions com les que hem vist recentment a Bangladesh; és el moment de donar valor a les coses que es fan aquí”, va concloure l’empresari mataroní. El grup tot just comença a treballar.