Alemanya busca joves per formar a Mataró

Dos centres de formació professional, a la recerca de tècnics en instal·lacions elèctriques i climatització

  • Redacció
  • Dijous, 09 Maig 2013 13:44

Estudiants alemanya

Dos centres de formació professional de Hessen -al centre d'Alemanya-, en col·laboració amb la Cambra d'Oficis de Wiesbaden i l'Ajuntament de Mataró, reclutaran una trentena de joves per formar-los com a tècnics d'instal·lacions elèctriques i climatització.

"Son professions amb molt reconeixement a Alemanya, però les empreses veuen que el desenvolupament demogràfic va a la baixa i temen que en el futur no tinguin treballadors en aquest sector". És l'anàlisi que en fa el director general dels centres de formació i tecnologia de la Cambra d'Oficines de Wiesbaden, Christoph C. Gluche.

Volen persones "motivades, motivades i motivades". Aquesta és l'única condició que demanen als joves d'entre 18 i 25 anys per accedir al programa de formació. No els cal cap formació prèvia, ni tampoc un nivell mínim d'estudis. "Si tenim gent motivada, segur que aprendran l'ofici", asseguren els responsables dels centres de formació.

Sessió informativa

Uns 300 joves han seguit la sessió informativa que s'ha fet aquest dimarts a Mataró i en la que s'han donat alguns dels detalls del projecte. A través de beques i d'ajudes a la formació, els 30 escollits tindran tres anys per formar-se i treballar en empreses alemanyes. A més, tindran pagats dos viatges a l'any a Catalunya per visitar la família durant les vacances i un salari que pot rondar els 800 euros mensuals. El projecte dura tres anys i s'inclouen també pràctiques en empreses alemanyes del sector.

"Es una oportunitat molt gran de desenvolupar un futur professional a Europa"

El regidor de Promoció Econòmica de Mataró, Miquel Rey, agraeix "que s'obri la porta a aquesta formació als joves de Mataró", afegeix. El procés de selecció s'iniciarà abans de l'estiu i l'1 d'octubre es preveu que els 30 joves seleccionats es traslladin a la regió de Hessen.