Mikel Erentxu: "'Éxitos' és el disc que resumeix veritablement la meva carrera"

Hores abans del seu concert a Mataró, Erentxun ens parla del seu últim disc, dels seus propers projectes i d’un disc homenatge a Duncan Dhu

Mikel Erentxun, una de les figures més representatives del pop espanyol que va aconseguir la seva fama la dècada dels vuitanta amb el grup Duncan Dhu, va actuar el divendres 17 a la sala Privat de Mataró presentant el seu disc, “Éxitos”. Es tracta d’un recopilatori de la trajectòria de l’artista, des dels seus inicis amb Duncan Du fins a l’actualitat, i passant per petites curiositats. Mikel Erentxun ens va presentar Éxitos poques hores abans de començar el seu concert a Privat.

“El treball ha sortit en dues edicions. L’edició simple és únicament un disc de grans éxits, i la segona, la completa, es la que inclou un altre cd amb cançons inèdites, curiositats, cares B de singles…” explica el cantant sobre el seu àlbum, i afegeix: “A més porta també un DVD amb videoclips… Diguem que aquesta segona és veritablement el disc que resumeix la meva carrera”.

Sobre el disc i la gira que amb ell ha fet segueix parlant Erentxun. De fet, tot i que valora molt positivament aquesta gira, ens explica com aquesta ha estat bastant improvisada: “De fet no anava a ser una gira. El disc d’“Éxitos” en principi només anava a tenir unes presentacions en format bàsic, però ens va agradar tant com funcionava que l’hem anat estirant i al final acabarem a finals d’aquest mes”. A més, explica com aquesta ha estat l’ocasió perfecta per abandonar grans escenaris i tocar en sales petites com Privat. “Aquesta formació petita, bàsica o acústica, no sé molt bé com definir-la, ens permet tocar a locals petits, que és on de veritat sonen bé aquestes cançons”, diu el donostiarra explicant una de les peculiaritats del concert posterior, que serà dels últims a tancar aquesta gira.

Record a Ducan Dhu
Però la carrera de Mikel Erentxun, tot i portar més d’una dècada treballant en solitari, està inevitablement lligada al grup que el va fer famós i per aquest motiu també inclou alguns temes de Ducan Du. “Mai he tractat de separarme de Duncan Dhu, al menys radicalment” explica l’excantant d’aquesta formació i continua dient: “Sobretot en aquesta formació de trio que presentem, la original de Duncan Dhu, hi ha alguns temes de Duncan que sonen molt bé i que feia molts anys que no tocava”

Malgrat tot, el cantant encara té una llarga carrera per endavant i per això no trigarà a presentar el seu següent disc pel qual ja ha preparat diversos temes i que espera poder presentar entre gener i febrer del 2006. Erentxun encara no s’atrebeix a desvetllar les tendències que marcaran el seu nou treball pero si que avisa que serà un àlbum diferen. “No vull sentir-me esclau del meu passat. Amb aquest disc he tancat una etapa i ara s’obre una de nova que ja veurem cap a on va” adelanta el músic. D’altra banda, els fans de Ducan Du que van gaudir del concert el passat divendres poden anar-se preparan perquè properament apareixerà un àlbum homenatge al grup, tot i que en ell no hi han participat els seus components originals.