Cabrils canvia de govern després que prosperés la moció contra l'alcaldessa de CiU

El nou alcalde serà el socialista Joaquim Colomer que comptarà amb el suport de Grup pel Progrés de Cabrils (GPC), ICV-EUiA i ERC

Cabrils va viure aquest dilluns un canvi de govern municipal, després que quatre dels cinc grups de l'oposició, tots a excepció del PP –PSC, Grup pel Progrés de Cabrils (GPC), ICV-EUiA i ERC–, hagin aprovat una moció de censura contra l'alcaldessa de CiU, Avelina Morales, que fins ara governava en minoria amb el suport de Veïns Independents de Cabrils (VIC). El nou govern està encapçalat pel socialista Joaquim Colomer, que va justificar la moció de censura per la “paràlisi” en què estava immers el govern de Morales. El nou alcalde també va retreure als antics socis de govern el seu tarannà i “menyspreu” vers la resta de regidors.

Joaquim Colomer, Maria Blanco, Miquel Riera (PSC); Jordi Serra, Olga Enfedaque (GPC); Mercedes Fernández (ICV-EUiA), i Miquel Ponsa (ERC) són els nous regidors del govern municipal de Cabrils. Els quatre grups, que conformen una majoria plenària, van donar suport a la moció de censura contra l'alcaldessa, mentre que l'antic govern de CiU i el VIC, així com el PP, van votar en contra. El nou alcalde, Joaquim Colomer, va enumerar diversos motius pels qual s'ha arribat a presentar la moció de censura, una situació que va dir que és “incòmode” per a tothom, però que és alhora una acció de “responsabilitat”. Colomer va lamentar que el govern no hagi fet avançar les propostes que feia l'oposició i que hagi immers el municipi en una “paràlisi”.

Colomer assegura que CiU i el VIC s'han preocupat més de “desprestigiar l'adversari” que de fer avançar el municipi i que l'acció de govern ha estat “nul·la” i “gens eficient”. Un cop assegut a la cadira de l'alcalde, Colomer va anunciar que en un termini de tres mesos presentarà les propostes del nou govern pel futur del municipi. Una de les coses que ja té clar que vol aconseguir el nou quadripartit cabrilenc és deixar enrere temps de “crispació i difamació”, tendint la mà a l'oposició i apostant per la participació ciutadana com a model de fer política, segons va anunciar el nou alcalde socialista. La resta de socis van manifestar que amb aquest canvi “encara s'està a temps” de fer canviar el rumb del municipi. L’exalcadessa Per la seva banda, la ja exalcaldessa de Cabrils, Avelina Morales (CiU), va retreure al nou govern municipal que busqui excuses per justificar la moció de censura. Segons Morales, el relleu a l'alcaldia s'havia estat preparant des del primer dia del nou mandat i assegurà que si no s'ha fet abans és perquè “no ho han cregut oportú”. Morales va recordar que CiU no va voler pactar amb el PSC després de les darreres eleccions municipals perquè l'experiència de l'anterior mandat va ser “un desastre”. Des del VIC, socis de CiU, van donar suport a Avelina Morales, dient que la moció de censura era un acte “legal però injust”. De l'exalcaldessa, el VIC diu que serà la seva alcaldessa “fins que el poble digui el contrari”.

En aquest sentit, en acabar el ple de la moció de censura, els membres de l'antic govern van lluïr unes samarretes on s'hi podia llegir “Fins el 2011”. Morales confia que a partir d'aquesta data, amb una nova convocatòria a les urnes, CiU pugui tornar a encapçalar un govern que “desperti” Cabrils. També en desacord amb la situació política actual, el regidor de CiU Lluís Vega presentarà aquest dimarts la seva dimissió.