Ars Musicae aporta el toc juvenil a la Setmana de Música Antiga

La formació barroca va actuar dissabte passat a la capella del Roser

El conjunt Ars Musicae va actuar dissabte passat a la capella del Roser en el marc de la XXVI Setmana de Música Antiga. L’orquestra de cambra, formada per una nombrosa secció de corda, clavecí i flauta travessera va voler recuperar la música de l’Europa dels segles XVII i XVIII de la mà d’autors com Vivaldi, Avison o Purcell, fent referència així a dos dels estils més importants de l’època, el francès i l’italià.

L’orquestra va oferir un concert força extens que, tot i els diferents autors del programa, en alguns moments va esdevenir fins i tot repetitiu. Tot i així, la diversitat instrumentística i les constants intervencions solistes van evitar que es creés la monotonia. En aquest sentit cal destacar la presència del clavecí, una peça clau en la formació que sens dubte va donar a Ars Musicae un toc barroc en consonància als temes que van interpretar. A més, també es va poder escoltar un concert per a flauta travessera, interpretat amb una flauta de fusta com les de l’època. I és que els instruments són un element molt important a la formació. Aquests són peces originals o reproduccions antigues que evidentment aporten a l’orquestra una sonoritat barroca molt genuïna.Joves i sense direccióArs Musicae és una formació molt viva i fresca. I no és d’estranyar. La majoria dels instrumentistes són joves intèrprets amb uns nivells molt alts de tècnica i interpretació i toquen d’una manera molt enèrgica. En total són gairebé una vintena d’instrumentistes que configuren una autèntica orquestra. I tot plegat sense cap mena de direcció, un detall important si tenim en compte les grans dimensions de la formació.

La música des de la gran pantalla

 El diumenge, i sempre en el marc de  Setmana de Música Antiga, es va projectar al Teatre Monumental  el llargmetratge titulat “El silenci abans de Bach”, un film de Pere Portabella que vol acostar al públic al context musical i els oficis que envoltaven l’obra del famós compositor alemany.