Acció trepidant per tancar l’exitosa trilogia de Bourne

El ultimátum de Bourne. Paul Greengrass. Estats Units. 2007

L’argument: L’amnèsic assassí professional, Jason Bourne, és perseguit per l’organització governamental que el va crear perquè suposa un perillós objectiu a eliminar. Bourne, que no té res a predre, fa servir les tècniques i coneixements que va aprendre en el passat per enfrontar-se als seus enemics i acabar amb els seus creadors, d’una vegada per totes. Només descobrint el seu passat, Bourne podrà afrontar el seu futur.

L’anècdota: El britànic Paul Greengrass, que ha dirigit les dues últimes entregues de la trilogia sobre l’espia encarnat per Matt Damon, va estar nominat com a Millor Director en la darrera edició dels Oscar pel seu treball a ‘United 93’.

Diagnòstic: ‘El ultimátum de Bourne’ tanca la trilogia del gènere d’acció més destacada dels últims temps i ho fa superant en qualitat i èxit les dues entregues anteriors. L’acció és trepidant de principi a fi, gràcies, entre d’altres, a l’eficient treball de planificació de Greengrass, al muntatge de Christopher Rouse i a la banda sonora de John Powell. Tot i així, cal esmentar que el constant tremolor de la càmera en mà resulta excessiu en algunes ocasions. Matt Damon es mostra contingut i afí al personatge que encarna i és recolzat per un bon elenc d’intèrprets secundaris com David Strathairn i Julia Stiles.

Efectes secundaris: Adient per als seguidors de les pel·lícules d’acció que, de ben segur, gaudiran amb l’espectacular seqüència de la persecució pels terrats de Tànger.