Personatges d’acer en una trama sobre la burgesia industrial

La herencia (Arven). Per Fly. Dinamarca, Noruega, Suècia i Regne Unit. 2003

La pel·lícula de Per Fly és una mostra del cinema que ens arriba de Dinamarca posterior al moviment Dogma 95. Malgrat que aquest corrent sembla haver passat a millor vida, la cinematografia danesa encara pateix la seva influència.

La herencia constitueix la segona part d’una trilogia que Per Fly (The bench) està realitzant sobre la societat danesa amb la voluntat d’aproximar-se a les persones i les seves vivències veient el món a través dels seus ulls. En aquest segon episodi, el director se centra en l’alta burgesia industrial explicant la història de Christoffer, l’hereu d’una gran empresa familiar, que ha de tornar a casa com el fill pròdig per fer-se càrrec dels negocis familiars després del suicidi del seu pare.

Èxit laboral contra el declivi de la vida personal
El film parla de la lluita pel poder, de la manca d’escrúpols, del sacrifici, del sentit del deure..., mentre som espectadors de l’ascendent trajectòria de les finances familiars paral·lela a la caiguda estrepitosa de la vida personal del protagonista.

Sens dubte, el valor de La herència radica, d’una banda, en la minusciosa construcció dels personatges emmarcada en un guió de ferro, que va ser premiat en l’edició del 2003 del Festival de Sant Sebastià, i de l’altra, en la capacitat dels intèrprets de fer creïbles aquests personatges. Així doncs, cal destacar la interpretació que l’experimentat Ulrich Tomsen fa del protagonista.