... Mirades singulars

Mostra, a dues bandes entre la Fundació Privada el Maresme i la Fundació Iluro

Blocs, parlem de - antoni viladomat-mirades singulars

L’Ateneu Fundació Iluro presenta, del 15 de maig al 22 de juny, l’exposició Mirades singulars. En una mostra, a dues bandes entre la Fundació Privada el Maresme i la Fundació Iluro, veiem una excel·lent versió de l’anomenat art inclusiu.


La tria del bo i millor del panorama artístic mataroní i maresmenc com Albert Alís, Pere-Màrtir Brasó, Josep Mª Codina, Manuel Cusachs, Marta Duran, Ana García, Ricard Jordà, Perecoll, Marc Prat, Alberto Romero, Tomàs Safont-Tria i Josep Serra, enriqueix una exposició que juga entre la versió original dels artistes relacionats i la que en fan persones amb discapacitat intel·lectual.

No és ni la primera vegada, ni serà l’última, que es demana que les entitats culturals treballin creant oferta a partir de les necessitats del territori. Una bona proposta és aquesta, donar a conèixer l’art de persones amb disminució psíquica és un clar exemple.

L’art es torna socialitzador, solidari i integrador, escoltant les necessitats del seu entorn. Donar veu a altres propostes, noves maneres de veure l’art, obre ponts i camins de diàleg per a una societat del segle XXI que ho demanda constantment.

Si afegim que el que es reculli, econòmicament parlant, de la venda d’aquestes obres, anirà a parar la Fundació Maresme, les polítiques culturals s’acaben convertint en polítiques socials, un gest amable que cal reconèixer.

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.