... Marc Prat

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l'Art-Gestor Cultural

parlem de-marc pratEl restaurant Ca l’Agustí, situat a l’avinguda Puig i Cadafalch num. 18 de Mataró, presenta del 19 d’abril al 19 de maig de 2013 una mostra dels darrers treballs artístics de Marc Prat.


Sempre és un plaer veure que altres llocs, no culturals, s’apunten a la moda de cedir part dels seus espais perquè els nostres ciutadans puguin gaudir de l’art actual.
Marc Prat és un dels artistes que també està “fent les Amèriques”. Llocs com Wiesbaden o Karlsruhe són exemples de ciutats on les seves galeries o fires d’art estan gaudint d’una selecció de les seves obres.


Altres llocs com Vigo i la Coruña, prenyats de les històries del Camí de Sant Jaume, estan veient amb certa continuïtat sèries com els Claustres, tan elogiades i premiades. El Premi Nacional Bancaja 2011, guanyat per Marc Prat, n’és un bon exemple.
Una bona oportunitat, doncs, en aquest cas per veure una petita mostra de les sèries Claustres i Bases. Marc Prat (Mataró 1971) domina la tècnica, la perspectiva, el color però sobretot la creació d’atmosferes.
Per aquells que agradi més la representació de la figura humana, els seus peus esdevenen icones plenes de sensibilitat. Atrevir-se amb peus i mans, - moltes vegades amagades pels artistes-, ja és un signe inequívoc d’un art en constant superació, amb ganes d’agradar però que també convida a la reflexió.


Jordi Fernàndez

Enginyer tècnic industrial.