Parlem de... Núria Candau

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l'Art i Gestor Cultural.

Mataró és una ciutat mancada d’espais expositius dedicats a les arts plàstiques. Els nostres artistes cerquen oportunitats allà on es donin. És el cas de Núria Candau que exposa al restaurant Ca l’Agustí.

Iniciativa privada la de dit restaurant, -que es suma a la d’altres- , per oferir un lloc on poder mostrar l’obra pictòrica i donar cabuda a les iniciatives dels artistes de la nostra comarca.En una exposició és molt important el que es tria, com es tria i on es col·loca, la llum, les alçades, allò que n’anomenem el guió expositiu, etc., això és un plus per a l’artista.

 

Deixant de banda aquestes reflexions, Núria Candau segueix en el seu trajecte artístic tres línies: l’artista acadèmica, l’artista influenciada per..., i l’artista que es deixa anar. Em quedo sense cap mena de dubte amb la darrera, l’artista que es deixa anar, que intenta ser genuïna. És un camí difícil, s’experimenta amb la tècnica, és proven diferents temàtiques, es juga amb el paisatge, el retrat, el bodegó, etc, fins arribar on es vol

Núria Candau, nascuda a Campdevànol l’any 1957 i afincada a la nostra ciutat, és l’artista que cerca i recerca: marines, flors, figura humana, paisatges propers, etc. Està en el bon camí però s’ha de deixar endur més.